Värdefulla externa länktips

Det finns mycket värdefull information ute på nätet. Här har vi samlat några sidor som kan stötta elever och föräldrar genom skoltiden.

Vi på Uppsävjaskolan arbetar mycket med vår värdegrund och vi tycker det är viktigt att även lägga till internettillvaron till dessa samtal. Allt handlar om hur vi kommunicerar och många agerar olika på nätet och i verkligheten, trots att samma sociala regler gäller. Vi tycker därför det är viktigt att både vi och föräldrar får en insyn och förståelse i de ungas nätvardag.

På sidan "surfalugnt.se" har man fångat upp viktiga frågor samt ger information och stöd till barn, föräldrar och pedagoger. Gå gärna in och kika. Häng med oss på surfvågen!

Barnombudsmannen

Barnombudsmannen i Uppsala arbetar med att förverkliga FN:s barnkonvention. På BOiUs hemsida får elever och föräldrar information om barnombudsmannens arbete och länkar till aktuella projekt i Uppsala. Barnombudsmannens arbete syftar bland annat till att informera om barnkonventionen till barn, unga samt vuxna. De arbetar för att barn och unga ska få göra sin röst hörd, till exempel genom tidningen Word som görs av ungdomar och de ordnar möten där barn och unga får träffa beslutsfattare.

Barnens rätt i samhället, hit kan du vända dig som är under 18 år. Här kan du mejla och chatta med en kurator på BRIS, skriva med jämnåriga i forum eller bara läsa om viktiga ämnen.